Жените не са единствените, които трябва да се справят със сексизма в Холивуд. Това заяви звездата от „Игра на тронове" (Game of Thrones) Кит Харингтън.

„Във филмовата индустрия определено има сексизъм, на който жените стават жертва. Но това се случва и с мъжете", твърди 29-годишният актьор.

Мерил Стрийп отново порица сексизма в Холивуд

„Аз самият съм го чувствал - когато трябва да се събличам по време на снимки", призна звездата от Game of Thrones. „Ако почувствам, че ме наемат само заради външния ми вид обаче, ще спра да се снимам във филми. Харесва ми да мисля за себе си като за нещо повече от глава с хубава коса и красив външен вид", допълва Кит, който стана любимез на жените по света с ролята на Джон Сноу в „Игра на тронове" (Game of Thrones) и Майло в „Помпей" (Pompeii).

Звезда от "Игра на тронове" е влюбен в актриса от сериала

През февруари доклад за разнообразието в Холивуд разкри, че "епидемия от невидимост" засяга жените, малцинствата и представителите на общността на гейовете, лесбийките, бисексуалните и транссексуалните (ГЛБТ).

И Дженифър Лорънс заклейми сексизма в Холивуд

Няколко месеца по-рано куп холивудски актриси скочиха срещу по-ниското заплащане спрямо мъжете и сексуалния тормоз, на който биват подлагани, за получат дадена роля.

Ашли Джъд разказа пред Variety, че е била подложена на сексуален тормоз в края на 90-те години на миналия век от един от най-уважаваните филмови босове в Холивуд, който я попитал дали няма да пожелае да го гледа гол, докато си взема душ.

Холивудски звезди на война срещу ниското заплащане и сексуалния тормоз

Звезди като Дженифър Лорънс, Патриша Аркет, Мерил Стрийп, Ема Уотсън и Гуинет Полтроу също се включиха в дебатите на тази тема.