Екскурзия на снимачните площадки на Game of Thrones
Екскурзия на снимачните площадки на Game of Thrones / Guliver/Getty Images

Американска туристическа агенция предлага екскурзия по стъпките на снимките на сериала Game of Thrones ("Игра на тронове") в Северна Ирландия и Великобритания.

СНИМКИ: На премиерата на четвърти сезон на Game of Thrones в Ню Йорк

В пътуването е включено посещение на снимачните площадки на митичните Вестерос и Есос. Феновете на сериала имат възможността да направят снимки с костюми от филма и да научат повече за това как старите ирландски замъци и кули са превърнати във въображаеми средновековни селища.

Северна Ирландия е едно от главните места за снимките на сериала, наред с Исландия и Хърватия, отбелязва БГНЕС.

Освен Белфаст феновете на Game of Thrones ("Игра на тронове") ще посетят замък от XVIII век, където са заснети едни от основните сцени в първия и втория сезон. Ще бъдат разкрити тайни от кухнята на сериала за специалните ефекти, а туристите ще могат сами да опитат да стрелят с лък също като любимите си герои.

Битката на армията на неопетнените на Денерис Таргариен в четвърти сезон е заснета в каменна кариера близо до Сплит, Хърватия. Първият епизод на сезона е сниман почти изцяло в Хърватия, а много от сцените в Кралски чертог са заснети в Дубровник и Далмация.

Цените за 7-дневната екскурзия през британския острови и Северна Ирландия започват от 289 долара.