Дължината на пръстите на мъжа разкрива неподозирани тайни
Дължината на пръстите на мъжа разкрива неподозирани тайни / Thinkstock/Getty Images

Ако искате да знаете дали ухажорът Ви ще плати вечерята, преди да приемете поканата му да излезете, погледнете пръстите му. Дължината им разрива как ще се държи на срещата, твърдят канадски учени, цитирани от в. "Дейли мейл".

Дължината на безименния пръст издава мъжките умения в леглото

Мъжете с къс показалец и по-дълъг безименен пръст, каквато комбинация е по-характерна за силния пол, са склонни на по-големи усилия, за да се харесат на избраницата си. Те по-често правят романтични подаръци като цветя и бонбони и щедро плащат вечерята в добър ресторант. Стараят се повече и за външния си вид - носят хубави дрехи, слагат скъп афтършейв, ходят на тренировки, за да са по-привлекателни, твърдят учените от университета на Монреал.

От предишни изследвания е известно, че съотношението между пръстите е свързано с количеството на мъжкия хормон тестостерон, на което е подложено бебето през вътреутробното развитие. Колкото по-къс е показалецът, толкова повече е бил тестостеронът.

Канадските учени установиха също, че жените с по-дълъг показалец от безименния пръст полагат повече усилия да се харесат на потенциален приятел. Те също правят романтични подаръци.

Феминизираните ръце показват по-високо излагане на женския хормон естроген през вътреутробното развитие.

Източник: БТА