„Бурановските баби” от Русия се класираха за финала на „Евровизия 2012”
„Бурановските баби” от Русия се класираха за финала на „Евровизия 2012” / снимки: Reuters

Руската група „Бурановските баби” и ирландското дуо „Джедуард” се класираха за финала на песенния конкурс „Евровизия 2012” в Азербайджан, предадоха ИТАР-ТАСС и ДПА.

След гласуването на зрителите напред в конкурса преминаха още румънската група Mandinga, молдовският изпълнител Паша Парфений, исландците Грета Салоуме и Йоунси, унгарската рок група Compact Disco, Солуна Самай от Дания, албанката Рона Нишлиу, Иви Адаму от Кипър и гъркинята Елефтерия Елефтериу.

Вторият полуфинал ще се проведе на 24 май. В конкурсната вечер ще участва и представителката на България Софи Маринова, напомня БГНЕС.

Тя ще сподели сцената и с представителите на Сърбия, Македония, Холандия, Малта, Беларус, Португалия, Украйна, Словения, Хърватска, Швеция, Грузия, Турция, Естония, Словакия, Норвегия, Босна и Херцеговина и Литва.

На финала автоматично попадат представителите на петте страни основателки на конкурса - Великобритания, Франция, Германия, Испания и Италия, както и представителят на домакина на тазгодишното издание на състезанието - Азербайджан.

Победителят в целия конкурс ще бъде избран от професионално жури и от зрителите. Финалът е на 26 май.

Бурановските баби от Русия се класираха за финала на Евровизия 2012
netinfo