Бездомници в Бразилия намериха 10 000 долара и ги върнаха
Бездомници в Бразилия намериха 10 000 долара и ги върнаха / снимка: Impact Press Group, архив

Илюстрация на известната поговорка, че "парите не могат да купят щастие" е историята на двама бездомни бразилци, които намерили 10 000 долара на улицата и ги върнали в полицията, предава ИТАРР-ТАСС .

Поучителната случка станала в бразилския мегаполис Сао Пауло. Двама жители - Сантос Силва и приятелката му Сандра Рейна, които събират боклук и празни алуминиеви кутийки от улиците, за да се прехранват, случайно открили чанта с 10 000 долара. Веднага се обадили в полицията, която не можела да повярва, че банкнотите са истински, предава БГНЕС.

"Изкарвам малко, но честни пари. Майка ми ме е учила, че да крада е последното нещо, което мога да направя. Сега може да е спокойна, че съм си научил урока", разказал Сантос, който вече наричат "най-честният бразилски скитник".

Но историята не приключва дотук. Полицията открила, че парите са откраднати от японски ресторант. Собствениците на заведението били толкова благодарни на двамата бездомници, че им дали работа, заплата и предложили да поемат всички разходи за професионалното им обучение.