Американец с тегло 360 кг остана без дом заради пица
Американец с тегло 360 кг остана без дом заради пица / ThinkStock/Getty Images

Американец от щата Роуд Айлънд с тегло 360 кг е бездомен заради пица. Стивън Асанти постъпил в болница с цел отслабване. Оттам обаче го изгонили, защото го хванали да си поръчва пица по телефона. Асанти не могъл да се върне и у дома, понеже семейството му не иска да го приеме обратно и сега живее в автомобил.

Начинът, по който ядем пица, издава характера

Асанти е на 30 години и тежи 360 килограма. След 80 дни лечение е успял да смъкне едва 9 кгилограма. "Беше пълна загуба на време. На всичко отгоре, в резултат на наложената ми зверска диета, апетитът ми се утрои. Точно това ми костваше изгонването от болницата. В главата ми имаше само едно: "Храна!"

Семейството на мъжа пък смята, че той се нуждае от постоянен медицински контрол. Затова отказали да го приемат обратно вкъщи. „Друг път да мисли, преди да си поръчва пица", отсича баща му. Междувременно синът му живее във фамилния джип.

Пицата, от която се дебелее най-много

Единственият начин Асанти да свали теглото си до нормалното е операция, чрез която обемът на стомаха му да бъде намален. Интервенцията обаче може да бъде направена само ако теглото на пациента е под 247 кг. Тъкмо с тази цел младият мъж постъпил в болница, но апетитът му сложил край на терапията.

Източник: БГНЕС