Роуз Макгауън е едно от главните действащи лица в скандала с обвинения в сексуални посегателства от десетки жени холивудски продуцент Харви Уайнстийн
Роуз Макгауън е едно от главните действащи лица в скандала с обвинения в сексуални посегателства от десетки жени холивудски продуцент Харви Уайнстийн / Gulliver/Getty Images
Един от адвокатите на Харви Уайнстийн Бен Брейфман нарече "безочлива лъжа" твърденията на актрисата Роуз Макгауън, че е била обект на сексуален тормоз от страна на продуцента, предаде Асошиейтед прес.

Салма Хайек: В продължение на години Уайнстийн беше моето чудовище

Бен Брейфман твърди, че Макгауън се опитва да "опетни" клиента му, за да рекламира новата си книга "Brave" ("Смела"). В мемоарите си, които излязоха на пазара, актрисата описва обвиненията си срещу Уайнстийн.
Роуз Макгауън нарече облечените в черно актриси „лицемерки“

Адвокатът каза, че клиентът му отрича твърденията на Роуз Макгауън. Защитникът също цитира кореспонденция от "двама свидетели", за да подкрепи позицията на бившия холивудски продуцент - на мениджърката Джил Месик и на носителя на награда Оскар Бен Афлек.

За сексуален тормоз се говори от години, защо обвиненията бяха чути едва сега?

Към изявлението бяха приложени няколко снимки на Роуз Макгауън, на които тя е във видимо близки отношения с Харви Уайнстийн по време на светска проява преди години. 

За още любопитни новини и снимки харесайте страницата ни във Facebook тук
БТА