Станишев: Готови сме да поемем отговорност за съставяне на правителство
Станишев: Готови сме да поемем отговорност за съставяне на правителство / снимки: Sofia Photo Agency, Юлиана Николова
Станишев: Готови сме да поемем отговорност за съставяне на правителство
64052
Станишев: Готови сме да поемем отговорност за съставяне на правителство
  • Станишев: Готови сме да поемем отговорност за съставяне на правителство

Хората искат стабилност, решителност на действията на правителството и захващане с реалните проблеми, свързани с мизерията, поминъка, доходите, здравеопазването, цените на тока - трябва действеност. Това заяви лидерът на БСП Сергей Станишев преди срещата си с президента Росен Плевнелиев.

„ГЕРБ искат да хвърлят страната в хаос, искат да направят още едни избори, защото не им излиза сметката. Добре разбират, че са в тотална обществена и политическа изолация, колкото и да не им се иска да го признаят, но фактите са ясни - никой не желае да разговаря с тях”, добави Станишев.

„Ние сме готови да поемем отговорност за съставяне на правителство. Започваме консултации с парламентарни и извънпарламентарни политически сили, работодатели и синдикати за това от какво страната има нужда”, каза още лидерът на червените.

По думите му на тази база кандидатът за министър-председател ще внесе и проекта за състав на правителство.

„И ще търсим не работа за хора, а хора за работата, това е най-важното. Ще търсим най-кадърните хора с решителност, с отговорност и споделящи тази програма, която ще обсъждаме прозрачно”, добави Станишев.

„България се нуждае от програмно правителство - национално правителство на разума, на истината и националните приоритети. И всички, които - независимо дали са от партии, трябва да бъдат много солидни експерти в своята сфера, не да се търсят по кръстовища на републиканската пътна мрежа, както правеше Борисов, и да се сменят през 2-3 месеца”. коментира още лидерът на БСП.

Станишев Готови сме да поемем отговорност за съставяне на правителство
netinfo