Сидеров е доволен от резултата на балотажа
Сидеров е доволен от резултата на балотажа / netinfo

Кандидатът на "Атака" за президент Волен Сидеров заяви на влизане в НДК, че партията е постигнала много добър резултат. Той каза, че партията е победила 12 други партии, в това число и ГЕРБ, които са дали подкрепата си за Неделчо Беронов.

Признавам изборния резултат, той е много добър за нас, два пъти затвърдихме резултат от 600 000 гласа, с които нито една партия до момента, освен управляващата коалиция, не може дасе похвали, каза пред журналисти лидерът на "Атака". Този резултат беше потвърден на второ гласуване и смятаме това за изключително постижение, тъй като имаме стабилно ядро от хора, които ще ни поддържат и занапред, допълни той.

Сидеров определи резултата си на втория тур като постижение, защото по думите му "Атака" е водила много тежка битка. Срещу нас беше цялата държавна машина, срещу нас беше впрегнат невероятно голям ресурс и ние само със силите на "Атака" - млада и съвсем нова партия, която в последната година работеше в условията на неимоверен натиск, без помощ и рамо от другаде, постигнахме този резултат, добави той. Според Сидеров това е етап от развитието на партия "Атака".

Лидерът на "Атака" заяви, че ще работи за предсрочни избори. Смятаме, че тройната коалиция, която може би сега ще си повярва, продължава да е вредна за България и мисля, че на този резултат най-много ще се радват сутеньорите, които бяха освободени на скоро в резултат на поправките на това управляващо мнозинство, тъй като то работи за мафията, каза Сидеров. Той посочи, че основното послание на кампанията му беше "разобличаване и искане на санкции за тези управляващи от мафията, така както го иска и ЕС".

В отговор на въпрос Волен Сидеров каза, че е загубил балотажа от несъразмерен противник, за когото са работили всички останали партии, почти всички медии, коментатори, социолози. "Цялата машина - от пропагандата до МВР, работеше за Първанов", заяви Сидеров.