Първанов президент
Първанов президент / netinfo

Настоящият президент Георги Първанов и вицепрезидентът Ангел Марин спечелиха втория тур на изборите за държавен глава.

Това показват данните от проучването на агенция „Галъп”, направени по метода екзитпол. Според „Галъп” Първанов печели 78,8 процента от гласовете на избирателите срещу 21,2 процента за лидера на Атака Волен Сидеров. Данните са от екзитпол към 19 часа.

Според агенция „Скала” Първанов получава 77,8 процента, а Сидеров 22,2 на сто от гласовете на избирателите.

Прогнозните резултати на Националния център за изучаване на общественото мнение /НЦИОМ/ също сочат, че Първанов води убедително пред Сидеров на балотажа за президентските избори. Данните към 18 часа са за Георги Първанов - 78% до 80%, за Волен Сидеров от 20 до 22% от гласувалите днес.

Кандидат-президентската двойка Георги Първанов - Ангел Марин събира 77,1 процента от гласовете в днешните избори, според данни на социологическата агенция "Алфа рисърч". Кандидат-президентската двойка Волен Сидеров-Павел Шопов е с 22,9 процента от гласовете.

Според данните на „Сова Харис” Първанов получава 78,6 процента от гласовете, а Сидеров събира 21,4 процента.

Според предварителните резултати на МБМД Първанов води със 77,5 % от подадените гласове; за Волен Сидеров са гласували 22,5 % от упражнилите правото си на глас. Според МБМД избирателната активност е била 42,5 на сто.