Българите ще очакват повече от Първанов
Българите ще очакват повече от Първанов / netinfo

Радостта от 2001 г. е една, сега е по-друга. Отговорността е много голяма, сега изискванията към президента Георги Първанов ще бъдат по-големи. Тези хора, които излязоха да гласуват два пъти, ще очакват повече. Това заяви председателят на предизборния щаб на Първанов Стефан Данаилов, след като стана ясно, че сегашният държавен глава печели категорично втори мандат.

Заместник-председателят на БСП и министър на вътрешните работи Румен Петков коментира от своя страна, че българите не са се поддали на провокации.

Пожелавам на Георги Първанов да продължи по същия начин, с по-голяма увереност, не че е бил неуверен досега, но с влизането в ЕС ще има нови отговорности, заяви лидерът на ДПС Ахмед Доган.

Според Доган вотът може косвено да се тълкува и като признание за работата на правителството, но той подчерта, че управляващите не трябва да се успокояват с това.

Относно вота от 20% за лидера на Атака Волен Сидеров, лидерът на ДПС отново заяви, че според него феноменът не е самият Волен Сидеров. /БГНЕС/