Цвета Караянчева: Бием БСП във всички общини на Кърджалийска област
Цвета Караянчева: Бием БСП във всички общини на Кърджалийска област / снимка: Sofia Photo Agency, архив

Областният координатор на ГЕРБ в Кърджали и народен представител Цвета Караянчева заяви на пресконференция, че партията е стъпила трайно в региона, а за това говорят фактите от изборите за Европарламент, според които ГЕРБ бие БСП във всички общини в Кърджалийска област.

"Окончателните резултати от вота сочат, че побеждаваме социалистите в областта с 38 процента", заяви Караянчева и цитира данни от изборните протоколи.

Според тях за ГЕРБ в община Кърджали са гласували 4984 гласа срещу 2300 за БСП, в Ардино - 330 срещу 315, в Джебел 445 срещу 132, в Кирково 747 срещу 714, в Крумовград 741 гласа за ГЕРБ срещу 495 за БСП, в Черноочене 183 срещу 98 и в Момчилград - 630 за ГЕРБ срещу 225 гласували за БСП.

„Щастлива съм от резултата, който постигнахме тук. Въпреки тежката предизборна кампания, черния пиар, въпреки заплахите, които получиха нашите членове, уволненията. И въпреки манипулацията, че ГЕРБ и ДПС ще се коалират", каза Караянчева, която бе категорична, че ГЕРБ няма да се коалира с никого.