БСП и кабинетът ще търсят кандидат за еврокомисар, който ще е най-успешен за страната
БСП и кабинетът ще търсят кандидат за еврокомисар, който ще е най-успешен за страната / Пресцентър БСП

Има много подходящи кандидати, България е богата на таланти. Това заяви пред български журналисти в Брюксел председателят на БСП и на ПЕС Сергей Станишев, попитан дали има други кандидати за български еврокомисар, освен него самия, посочва БТА.

Най-важното е да бъде излъчен кандидат, успешен за България. Не е въпрос само на мнозинство. През 2009 г. след съкрушителната победа на ГЕРБ те решиха да правят каквото си поискат и че когото и да предложат за комисар, ще бъде избран с добър ресор. Знаете какво се случи и как кандидатът се провали и изложи България, коментира той.

Затова БСП и правителството ще търсят кандидат, който ще бъде най-успешен за страната, заяви Станишев. Попитан дали надпартийна кандидатура може да бъде решение при днешните обстоятелства, той заяви, че не това следва да бъде водещото, а качествата на кандидата, авторитетът му в Брюксел и подкрепата за него от ЕП. Това са основните критерии, за да получим добър портфейл, който да направи България по-важна чрез нейния еврокомисар, допълни Станишев.

Източник: БТА