Борисов видя контролиран вот, а не грешка в преференциите на БСП
Борисов видя контролиран вот, а не грешка в преференциите на БСП / снимка: Sofia Photo Agency, архив, Юлиана Николова

„34 000 купени гласа има в БСП, това е контролираният вот", заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в предаването „Здравей, България" по Нова телевизия.

По думите му схемата как ще се контролира вотът е обяснена още преди изборите от Георги Кадиев.

„За да те хванат, дали си гласувал, ти казват: „Ти ще гласуваш за 15 - 15, ти за 15 - 6". После виждат дали е така и плащат парите", заяви Борисов.

Според него най-лесното обяснение за Станишев е да каже, че електоратът е глупав, затова е зачерквал номер 15 и на двете места - и за партия, и за преференциален вот, като така номер 15 в листата може да изпревари лидера.

„Това 15-15 са може би миньорите. Или самата му партия не го иска, или са купени гласовете, или електоратът им е толкова глупав - да си изберат, което искат", заяви Борисов.

ГЕРБ ще се бори за болшинство в парламента

Бойко Борисов каза още, че ГЕРБ ще се бори за болшинство в парламента, за да не им извива ръцете никой. „При предсрочни избори съм сигурен, че ГЕРБ ще има 121 депутати. Ако това не стане - както ни подредят хората", допълни Борисов.

Той обаче е убеден, че при предсрочни избори, резултатите ще бъдат много по-високи, и за ГЕРБ, и за Реформаторския блок. Според Борисов има две неща, които трябва да се случат. Първото е да има предсрочни избори, а второто - да се избере стабилно правителство.

„Българските граждани трябва да знаят, че едни избори струват 20 милиона, ако не излъчим стабилно правителство, пак се отива на избори, и докога така?", коментира Борисов.

„На тази сакрална Х дата за предсрочните избори трябва да има едно 70-80% избирателна активност", коментира още бившият министър-председател.

Запитан дали е възможна коалиция „ГЕРБ, ДПС, Бареков", Борисов отговори, че ако е искал такава конфигурация, и сега щял да бъде премиер.

Източник: NovaNews.bg