Бареков предлага на Димитровден народът да избере новите си слуги
Бареков предлага на Димитровден народът да избере новите си слуги / снимка: DarikNews.bg
Бареков предлага на Димитровден народът да избере новите си слуги
72724
Бареков предлага на Димитровден народът да избере новите си слуги
  • Бареков предлага на Димитровден народът да избере новите си слуги

Предсрочни парламентарни избори на 26-и октомври предлагат от България без цензура. Това обяви лидерът на партията Николай Бареков. Коалицията, в която участват още ВМРО, Земеделски народен съюз и Гергьовден е внесла днес писмо до държавния глава Росен Плевнелиев с искане основните политически сили да бъдат поканени за разговори по темата за извънредния вот.

Бареков изтъкна няколко аргументи, с които подкрепи предложението предсрочните избори да се проведат на 26-и октомври: „Първо, по стар обичай на Димитровден народът цани слугите, които да започват да вършат работа. Ние сме слуги, а не звезди. Тогава да си избере народът новите слуги, които да го обслужват през следващите четири години. Вторият аргумент е, че за нас най-добрият вариант е да се състои изборна кампания. Другото, което имаме като аргумент, е, че трябва да се подходи много внимателно към процеса предсрочни избори, защото има една хипотеза, която е неизбежна - съставяне на служебен кабинет. Ние искаме този път служебният кабинет да не е някаква авантюра или измислица от някакъв кръг задкулисен, който стои зад този или онзи, а да седнем всички партии, гледайки се в очите, пред прожекторите, да започнем да избистряме концепцията за новия служебен кабинет, като Росен Плевнелиев да бъде част от този процес и след това с подписа си да узакони".

Относно евентуалния служебен кабинет Бареков постави два акцента, за които ще настоява: „Първо, законът за чисти ръце. Ако ще говорим за коалиции, по-нататък, сега говорим за служебен кабинет. Този служебен кабинет трябва да извърви някакви стъпки, да подготви, така че да се приеме през ноември един качествен бюджет, който да гарантира по-адекватна и справедлива социална политика".

Припозналите ББЦ за своя нова партия депутати Румен Йончев и Светлин Танчев ще подкрепят очакваното за сряда гласуване на внесения в парламента вот на недоверие към кабинета, обяви още Бареков.