/ БГНЕС
Над 430 полицаи у нас вече ще се занимават и със сигнали за инциденти с животни. Служителите в новата „Зоополиция” не са допълнително назначени, а са досегашни оперативни полицаи, които вече ще съвместяват две дейности.

Зоополицията в действие: Трима варненци са вече с обвинения

До момента във всяка Областна дирекция на МВР имаше по двама полицаи, които отговаряха за сигнали за инциденти с животни. След новите промени броят им ще нарасне до около 15, заяви вътрешният министър Валентин Радев.

"Винаги, когато някой има нужда от зоополиция, ще има човек, който ще го чуе и няма да попадне на дежурен, който няма да знае за какво става дума", убеден е министърът. Част от зоополицаите ще преминат обучение в Холандия, заяви директорът на „Национална полиция” старши комисар Христо Терзийски.

Зоополиция
БГНЕС

28 патрулки пък вече ще носят надпис „Зоополиция”. А Валентин Радев предупреди гражданите да не очакват действия като от холивудски филм.

Мъж настървявал питбул с коте пред детето си (ВИДЕО)

"Хората да не си представят, че тези автомобили ще имат отказ място, където ще събират кучета, птици... Има организации, които се занимават с това. МВР е контролен орган и искам добре да се знае това, за да не бъдем натоварени с очаквания като от филми", коментира министърът.