/ iStock/Getty Images
В Регионална дирекция „Гранична полиция“ - Русе е получено писмо от румънските гранични власти за очаквано влошаване на метеорологичната обстановка на територията на югоизточна Румъния през следващите 24 часа. Възможно е там да има затруднено придвижване поради силен вятър и навявания. Това показват данните за трафика на българските гранични контролно-пропускателни пунктове към 7 часа, съобщиха от МВР.

Румънската страна отправя молба при такива случаи пътуващите през българо-румънската граница да се информират за актуалната обстановка и да изчакват на паркинги с оглед избягване на пътни произшествия и предизвикване на задръствания по граничните пунктове.

Усложнена ситуация заради снега в Старозагорско, поискаха помощ от армията

На границата с Румъния поради влошаване на метеорологичната обстановка и обилен снеговалеж и снегонавяване, както във вътрешността на страната, така и на територията на област Русе е преустановено пропускането на товарни автомобили над 12 тона от Румъния за Република България на ГКПП Дунав мост Русе. На ГКПП Кардам трафикът е интензивен на изход за товарни автомобили.

Поради снеговалеж на територията на Република Гърция на ГКПП Златоград гръцките гранични власти допускат само леки автомобили с вериги. На ГКПП Илинден гръцките гранични власти не допускат товарни автомобили над 3,5 т, пропускат се само леки автомобили с вериги.

Затвориха Беклемето, половин метър сняг в село Лилково

На границите с Република Турция, Сърбия и Северна Македония трафикът е нормален на всички гранични контролно-пропускателни пунктове.
БГНЕС