/ ThinkStock/Getty Images
Тази сутрин ще бъде студено, с минимални температури между 2° и 7°, по високите полета и в котловините - и по-ниски и там ще се образува слана. На места в равнините видимостта ще бъде намалена.

През деня ще бъде предимно слънчево.  Максималните температури ще бъдат между 13° и 18°. Атмосферното налягане ще продължи да се повишава и ще бъде по-високо от средното за октомври.

Жълт код за ниски температури е обявен в 8 области на Западна България – София, София област, Враца, Перник, Видин, Монтана, Кюстендил и Благоевград.

Над Черноморието ще бъде предимно слънчево, със слаб вятър от север-северозапад. Максимални температури на въздуха: 17°-18°. Температурата на морската вода е около 22°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Над планините ще бъде предимно слънчево. Вятърът значително ще отслабне. Максимална температурата на височина 1200 метра ще бъде около 11°, на 2000 метра - около 3°.

Във вторник над Източна България ще има значителна облачност, а в югоизточните райони се очакват и слаби валежи. В Западна и Централна България времето ще бъде предимно слънчево, ще е почти тихо и преди обяд на места в низините ще се образува мъгла. Ще бъде почти тихо, но ще остане доста хладно. Минималните температури ще са между 1° и 6° и сутринта във високите полета ще има слана, а максималните ще са между 12° и 17°.

В сряда и четвъртък ще преобладава слънчево време. Ще се затопля, температурите ще се повишават с по 2-3 градуса на ден. На повече места в равнинната част от страната преди обяд ще бъде мъгливо или с инверсионна облачност.