Жестоко убийство на семейство в плевенско село
Жестоко убийство на семейство в плевенско село / снимкa: Sofia Photo Agency

Семейство, което е било пребито и обесено, е открито в ябълкова градина край плевенското село Милковица. Заподозрян за зверството е бившият съпруг на жената. От Окръжна прокуратура – Плевен уточниха, че има данни за насилствена смърт.

Убити са 74-годишният Георги Начев и живеещата в дома му на семейни начала 52-годишна Катя Кръстева. Те са открити на 25 август от 70-годишния пастир Дарин Диков. След като открил двата трупа, мъжът отишъл в близкия стопански двор, откъдето телефонирал в РПУ-Гулянци.

"Двата трупа са били завързани на задните колела с въжета и овесени на каруцата. Има наранявания от удари по главата, в момента се правят аутопсиите, като вероятно тези удари са причина за смъртта. След като излезе аутопсията ще бъдат съобщени повече подробности” , заяви Диана Маркова, прокурор от Окръжна прокуратура – Плевен.

Маркова допълни, че единственият заподозрян, който се разпитва, е бившият съпруг на Катя – Каролин Диков. Срещу него все още не е повдигнато обвинение, изгражда се алибито му, тъй като той има евентуален мотив за убийството. Между двамата бивши съпрузи са вървели и дела за делба на имущество.