Жена в Габрово почина от пневмония
Жена в Габрово почина от пневмония / снимка: DarikNews.bg, архив
Жена в Габрово почина от пневмония
70511
Жена в Габрово почина от пневмония
  • Жена в Габрово почина от пневмония

43-годишна жена е починала в реанимация на габровската многопрофилна болница. Тя била приета за лечение във Вътрешно отделение миналия четвъртък в тежко състояние с дихателна недостатъчност.

Поради продължаващото влошаване още същия ден била преместена в реанимация. Наложило се да бъде сложена на апаратно дишане. Направен е пълен набор от лечение, но лекарите не успели да я спасят. В рамките на няколко денонощия влошаването продължило и в понеделник жената починала.

„Имало е остра вирусна инфекция, но не може да се каже, дали пациентката е починала от грип. Изпратени са проби в софийска лаборатория, за потвърждение. Най-вероятно причината е вирусна, има много тежка пневмония и засягане на всички вътрешни органи. Но дали е грип или не все още не може да се каже”, заяви д-р Георги Иванов, началник на отделението по реанимация.

„При най-малките симптоми - температура и болки в мускулите, които не преминават в рамките на едно денонощие, трябва незабавно да се потърси лекарска помощ, за да се предотврати развитието на болестта”, посъветва д-р Георги Иванов.

Новини от Габрово