Жена почина след ухапване от кърлеж
Жена почина след ухапване от кърлеж / netinfo
58-годишна жена от село Камен почина от марсилска треска, съобщиха от Инфекциозното отделение към Сливенската болница. Тя постъпила в Отделението по спешна медицинска помощ на 23 август в много тежко състояние с увредени органи. Починала е същия ден. „Жената е била в безсъзнание и разгъната клинична картина на марсилска треска. По-късно е получила мозъчен кръвоизлив”, съобщи д-р Милкана Косева от Инфекциозно отделение.

Това е вторият смъртен случай в Сливенско след ухапване от кърлеж през това лято. В края на юли 58-годишен мъж от новозагорското село Омарчево също стана жертва на марсилската треска, защото потърсил късно лекарска помощ. Д-р Косева съобщи, че в отделението непрекъснато постъпват пациенти, ухапани от кърлеж. Повечето от тях са от селата. Пострадалите най-често не отдават значение на ухапването, късно съобщават или не могат да разберат за него.

Специалистите препоръчват хората незабавно да потърсят лекарска помощ при ухапване от кърлеж и да не се опитват да го извадят сами.

Други новини от Сливен