/ Георги Димитров
Доброволци на Българския Червен кръст (БЧК) ще раздават информационни брошури за безопасността и ефективността на ваксините. Акцията е част от информационната кампания, която провежда Министерството на здравеопазването. Това съобщиха от пресцентъра на Министерството.

Целта е до хората да достига достъпна и проверена информация относно ползите от имунизацията срещу COVID-19, което от своя страна да промени нагласите и да повиши интереса към ваксините. От 11.00 часа доброволците ще раздават брошури пред метростанция „Сердика“. От 12.30 часа акцията ще продължи пред НДК.

В следващите дни доброволци на БЧК ще раздават брошури и в градовете Пловдив, Варна и Бургас. На 26 август, четвъртък, от 11.00 часа акцията ще стартира пред общината в Пловдив, като в 12.30 доброволците ще раздават брошури в кв. „Капана“ в града.

На 27 август, петък, акция ще се проведе и в град Варна. В 11.00 часа доброволците ще раздават брошури в Морската градина, а в 12.30 – пред Катедрален храм "Успение Богородично".

На 31 август, вторник, от 11.00 часа инициативата ще започне пред общината в Бургас, ще продължи по ул. „Богориди“ и в 12.30 младежите ще раздават брошури в Морската градина.

От Министерството на здравеопазването припомнят, че това не е първата по рода си акция. Доброволците на БЧК вече са разпространявали информационни брошури в Перник.