/ iStock/Getty Images
Другият служител на реда е освободен
Софийският районен съд остави в ареста заместник-началникът на 3-то районно управление в София Красимир Любомиров. Другият служител на реда, арестуван за опит за измама с печеливш фиш на тотото - началник група в Столичната дирекция на вътрешните работи Николай Стоименов, бе освободен, предаде БГНЕС.

По-рано днес съдът гледа мерките за неотклонение на двамата висши полицаи в МВР - заместник-началникът на 3-то районно управление в София Красимир Любомиров и началник група в Столичната дирекция на вътрешните работи Николай Стоименов.

Полицаи опитали да отмъкнат печалбата от тотото на възрастна жена (СНИМКИ/ВИДЕО)

Двамата бяха задържани за 72 часа, след като, според обвинението, присвоили печеливш тото фиш.

В края на януари възрастна жена станала жертва на джебчии. Сред откраднатото бил билетът с печалба от 12 000 лв. След кражбата тя пуснала жалба, но сигналът й не бил заведен по стандартната процедура.

Главният секретар: Полицаите, откраднали печеливш фиш, работели срещу джебчийските кражби

Според прокурор Иван Петров пропуск в СДВР е допуснал фишът да бъде присвоен. Докато не се предаде на материално отговорно лице, фишът не се води никъде, обясни прокурорът. Адвокатът на обвиняемия полицай от СДВР - Георги Ценев, заяви, че според него към момента няма достатъчно доказателства и на този етап отказа да коментира.

Пред медиите прокурорът разкри, че двамата обвиняеми са имали възможност по време на работа да се срещнат с възрастната жена.
БГНЕС