Запалил се е локомотив на влака, пътуващ от София за Горна Оряховица, след гара "Роман", потвърдиха за NOVA от БДЖ.

Влакът е тръгнал от столицата в 18.00 часа. Пътниците са евакуирани.

От държавните железници допълниха, че около 19:50 ч. в участъка между гарите Роман и Кунино локомотивната бригада на бързия влак забелязал дим, излизащ от машинното отделение на локомотива.

Локомотив на пътнически влак се запали край Павликени

Машинистите своевременно са предприели действия за спиране на влака, като са задействали автоматичната пожарогасителна система и са използвали наличните пожарогасителни средства. Подаден е сигнал до Национална служба „Пожарна безопасност и защита на населението”, които са изпратили противопожарни екипи на място да обезопасят локомотива.

В пътническата композиция са пътували около 300 пътника, които са изведени на разстояние от влака със съдействието на превозния персонал поради съображения за сигурност. От гара Мездра е осигурен друг локомотив, който да обслужи влака. Извънредното спиране на бързия влак от София за Горна Оряховица в участъка Роман и Кунинo по никакъв начин не е застрашило живота и здравето на пътниците и превозния персонал.

Пожар във влака София - Бургас (СНИМКИ)

В 22.18 часа влакът е заминал за Горна Оряховица, съобщиха още от БДЖ. За пътниците е била осигурена вода. Поради създадената ситуация закъсняха един международен влак от Русе за София с 25 минути и един бърз влак от София за Силистра с 22 минути. Няма предпоставка за закъснение на други влакове.
nova.bg