/ БГНЕС, архив
В началото на идната година се надявам да бъде готов, а след това и приет Законът за доброволната военна служба. Това е записано и в програмата за управление, коментира в Русе вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов.
 
С допълнителните пари в бюджета може да привлекат още военнослужещи

По думите му така младежите и девойките, които са навършили 18-годишна възраст и имат желание доброволно да служат, да могат да го направят. Те ще натрупат военни знания и умения, но това не означава, че ще станат професионални войници.
 
Нашият войник, въпреки остарелите въоръжение и техника, е по-добър от партньорите си 

Каракачанов обясни, че трябва да се уточни и периода на службата - например, шест, девет месеца или по-дълго. Според него приемането на закона би решило няколко въпроса, сред които военната подготовка на младото поколение и проблемът с недокомплекта във въоръжените сили, който е 5500 души.
 
Каракачанов каза, че от шест месеца работна група изготвя закона, както и този за военното обучение в училище. "Моята амбиция е през следващата учебна година - от септември 2018 г., да има военно обучение в училищата. Надявам се, че по това време ще можем да въведем и другия закон в действие - за доброволната военна служба", каза Каракачанов.
 
За минимум 1000 лв. реднишка заплата мечтае Красимир Каракачанов

В Русе вицепремиерът се срещна с областния управител Галин Григоров. Каракачанов обясни, че в крайдунавския град има идея за създаване на Алея на славата, което ще бъде обсъдено с Григоров.
БТА