Задържаният за убийството на момче край Монтана остава в ареста за 72 часа

/ ThinkStock/Getty Images
С постановление на прокурор от Окръжната прокуратура в Монтана 38-годишният мъж от Монтана, заподозрян за убийството на 17-годишнно момче от ромския квартал в града "Огоста", е задържан за 72 часа, съобщиха от Съдебната палата в Монтана.
 
9 октомври: 18-годишно момче е било застреляно край Монтана

В момента се прави сложна балистична експертиза, която трябва да покаже дали намереното в колата на задържания оръжие е същото, с което е произведен фаталния изстрел при убийството на момчето в местността "Младата ливада" над Монтана на 9 октомври т.г.
 
Задържаният е криминално проявен и има условна присъда за притежание на наркотици. Той беше открит в гората минути след убийството при претърсване на местността със следови кучета. Мъжът има фирма за доставка на дърва за огрев.
 
Криминално проявен е задържан за убийството в Монтана

18-годишният младеж беше прострелян с куршум в главата и почина на място, докато събирал дърва и косял трева в гориста местност над града. По време на убийството с него бил и 58-годишният му дядо. Възрастният мъж твърди, че е видял стрелеца. По думите му задържаният мъж често ги е заплашвал със саморазправа.
 
По случая е образувано досъдебно производство за убийство, обявиха от ОД на МВР в Монтана.