Задържаха недекларирана валута на „Капитан Андреево”
Задържаха недекларирана валута на „Капитан Андреево” / netinfo
Голямо количество недекларирана валута задържаха на граничен пункт „Капитан Анреево”. Над 757 000 долари и евро са намерени в шофьора и част от пътниците в автобус пътуващ от Букурещ за Истанбул. Арестувани са седем души.

Контрабандата е засечена при съвместна операция на антимафиотите от Русе и Хасково и митическите служители от Свиленград. Недекларираната валута е била разпределена пропорционално между шофьора на автобуса и част от пътниците, иззети са 20000 долара 737500 евро.

Част от валутата е тествана и е истинска. Начинът на пренасяне показва, че парите вероятно са предназначени са престъпни деяния, коментираха шефът на хасковската полиция Атанас Ненков и шефът на Митница „Свиленград” Стефан Марашев. Четири от задържаните са жени – румънски гражданки, и още двама мъже и шофьорът – турски граждани.

Пресечена е още една контрабанда на златни накити опит да бъдат пренесени нелегално от Турция в България. Иззети са над 5 кг. от 25-годишна пловдивчанка. Накитите са били укрити около китките, кръста й, а 2 кг. от златото са намерени в сутиена й. Тя и спътникът й са задържани, а стойността на 14-каратовите златни накити е в размер на около 150 000 лева.