/ пресцентър, прокуратура
Задържаха над един тон канабис на ГКПП "Калотина" в камион, пътуващ от Сърбия за Турция. Стойността на канабиса е над 6 млн. лева. Окръжна прокуратура София ще внесе искане в съда на собственик на камион да остане за постоянно в ареста, информираха от държавното обвинение.

Задържаха 1500 кг марихуана в ТИР на ГКПП Калотина (СНИМКИ)

По едно и също време от Сърбия са влезли два идентични камиона, чиито регистрационни номера се различават само в последната буква. Единият е бил празен, а другият е превозвал балатум, натоварен в Сърбия и по документи предназначен за получател в Турция. Камионът е отклонен за рентгенов контрол. По пътя между зоната за първоначален контрол и зоната за рентгенова проверка двата камиона разменят регистрационните си табели и при рентгена се явява празният камион с документите на този, превозващ стоката.

пресцентър, прокуратура


Митническите служители незабавно идентифицират и другия камион, който е задържан в рамките на граничната зона и е върнат за щателна проверка, при която е открито наркотичното вещество, пакетирано в сакове и чували.

пресцентър, прокуратура


Задържан за 24 часа е собственикът на транспортната фирма - сръбски гражданин, който е шофирал празния камион. Когато видял, че се приближават служебни автомобили на митницата шофьорът на камиона с наркотика, също сръбски гражданин, е избягал, но е идентифициран и е обявен за общодържавно издирване.

 

БТА