/ БГНЕС, архив
За измама с машините за гласуване предупреждават от „Коалиция за България“
101388
За измама с машините за гласуване предупреждават от „Коалиция за България“
  • За измама с машините за гласуване предупреждават от „Коалиция за България“
Поръчката за машини за гласуване е измама, чрез която някой да открадне пари, предупредиха от „Коалиция за България“. Компанията доставчик „Смарт матик“  се е провалила в Белгия и Филипините, заяви лидерът на АБВ Румен Петков и добави, че Агенцията за национална сигурност и МВР са отказали да сертифицират машините.
 
През февруари "Смарт матик" ни ги е продавала за 4000 едната, а днес ги дават под наем еднократно за 3000 лева за машина, посочи той.

„Информационно обслужване“ ще обработва данните от гласуването на евроизборите
 
„Обществото трябва да знае каква историята на компанията „Смарт матик“. Голяма компания, международна. Произхожда от Венецуела. Това е много важно да го откроим сега, в този любезен за външното ни министерство момент. След това е регистрирана в офшорна зона и след това от офшорната зона се мести в Лондон. Тежък провал в Белгия и са изгонени от Белгия, във Филипините и са изгонени от Филипините. И в самата Венецуела. В момента работят в няколко държави в Африка, най-престижната - Сиера Леоне“, обясни Румен Петков.
 
„Февруари месец те ни предлагат да си закупим машини по 4000 лева. Днес ще ни предоставят машини по 3000 лева наем, за еднократна употреба, един ден. И всички български граждани трябва да знаят, че ние с тях ще платим 9 милиона за тези машини“, посочи той.

ЦИК с разяснения за предстоящите евроизбори
 
„Предният път в някои от секциите с машинното гласуване е имало по 3-4 гласа. На това би завидял и Цветанов. 1000 лева на глас. И българинът трябва да знае, че това означава, че няма държава“, каза още лидерът на АБВ.
 
„Имаме достатъчно основание да смятаме, че нашата компания „Сиела Норма“, която е партньор на „Смарт матик“ осъществява груб, политически рекет върху ЦИК и държавните институции“, посочи Петков.
 
Повече по темата чуйте в прикачения звуков файл.