/ iStock/Getty Images
Очаква ни слънчева неделя, след обяд ще има временни увеличения на облачността, но ще е почти без валежи. Ще духа слаб, след обяд в Източна България - до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са предимно между 27 и 32 градуса, сочи прогнозата на НИМХ.

iStock/Getty Images

 По Черноморието ще е слънчево. Ще духа слаб, в следобедните часове - до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури ще са 24 - 26 градуса. Вълнението на морето ще е 1 - 2 бала. Температурата на водата е 26 - 27 градуса.

iStock/Getty Images


Над планините ще е слънчево. След обяд ще има временни увеличения на облачността, но ще е без валежи. Ще духа умерен, по високите и открити части - до силен вятър от северната четвърт. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 19, на 2000 метра - 13 градуса.

iStock/Getty Images


В понеделник и вторник ще бъде предимно слънчево. Сутрините ще са хладни, но след обяд през втория ден на места в низините температурите отново ще достигат 33-35 градуса. Ще духа слаб източен, в източната половина от страната - до умерен изток-североизточен вятър.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg
НИМХ, БТА