Възстановено е движението по пътя Стара Загора - Казанлък
Възстановено е движението по пътя Стара Загора - Казанлък / Sofia Photo Agency

Движението по пътя Стара Загора - Казанлък е възстановено, съобщи пресцентърът на Областната дирекция на МВР.

Заради заледяване сутринта около разклона за Мъглиж е станал инцидент с товарен автомобил "Ивеко" с турска регистрация, който се е преобърнал и препречил пътя. При преобръщането се е получил разлив на дизелово гориво и се е образувала колона от автомобили.

"Районът е опесъчен още сутринта, но мястото е невралгично, защото става течение и се получава обледеняване. Установено е, че камионът е бил с неподходящи гуми и се е движил с превишена скорост", каза Илия Златев, административен директор на пътноподдържащата фирма PSI. В резултат на съвместните действия на екипи на РУ ПБС-Казанлък, Областното управление "Гражданска защита" и поддържащата фирма авариралият автомобил е изтеглен и разливът е почистен.

За да се предотвратят задръствания и нови инциденти, за около час екипи на пътна полиция са отклонявали движението по обходен маршрут - през село Тулово и Мъглиж. Пътят е почистен и опесъчен и движението е нормализирано.

Днес в експлоатация е пуснат и участък от 600 метра от новия пътен възел при входа на Видин, съобщиха от пресцентъра на фирмата строител на Дунав мост 2 - FCC. Движението по главно направление София - Видин се осъществява под новоизградения надлез.

Пътният възел е част от новата инфраструктура на проекта "Дунав мост Видин - Калафат". За довършване на останалата част от пътните участъци е въведена временна организация на движението, като е осигурено преминаване на автомобили по всички направления.

Довършителни работи се извършват за изграждане на връзки по второстепенните направления, тротоарни блокове, парапети и еластични огради. Довършват се и жп надлезите при Кула и Брегово, пътен надлез Брегово, както и подходите към тях.

По информация на гръцките гранични власти от контактния център на ГКПП - Промахон от днес до 24 часа на 16 декември през ГКПП жп гара Кулата няма да бъдат пропускани пътнически и товарни влакове от България за Гърция и обратно. Ограничението е заради ефективни стачни действия на гръцките железничари през този период.