Във Варна гледат делото на пиян шофьор, убил дете на автобусна спирка
Във Варна гледат делото на пиян шофьор, убил дете на автобусна спирка / netinfo
Във Варненския окръжен съд днес започна делото срещу Хюсеин Хюсеин от Добрич, който на 21 март прегази и уби 14-годишния Денислав Русков на автобусна спирка в центъра на морския град. По време на инцидента Хюсеин е бил пиян, освен това няма и шофьорска книжка.

В обвинителния акт е посочено, че преди катастрофата 23-годишният Хюсеин цяла нощ е обикалял заведения в Добрич заедно с двама приятели. После без разрешение е взел "Мерцедеса" на единия от тях и тръгнал за Варна. Още в началото на града той е предизвикал лека катастрофа, но продължил да кара. На едно от кръстовищата влязъл на червен светофар, загубил контрол над автомобила и се качил на тротоара. В този момент Русков е чакал на автобусната спирка и колата го е премазала. Момчето е единствено дете в семейството си. То е учило в Спортното училище, тренирало е баскетбол.

Още в началото на процеса днес стана ясно, че адвоката на Хюсеин Дарена Миткова е внесла молба делото да се гледа по съкратено съдебно производство. Съдът с председател Жулиета Шопова допусна молбата да бъде удовлетворена. След това съдия Шопова обяви, че поради големия обществен интерес, делото ще се гледа при закрити врата. Малко по-късно от пресцентъра на Окръжния съд съобщиха, че в хода на процеса Хюсеин е отказал да признае вината си и затова делото ще мине по общия ред.

Новини от Варна