/ iStock/Getty Images
Атмосферното налягане е близко до средното за месеца и ще се понижава.

Времето остава предимно ясно и тихо. Ще е слънчево, с временни увеличения на облачността. Ще духа слаб югоизточен вятър. Дневните температури ще се повишат и максималните ще са между 24 и 29 градуса.

Над Черноморието ще е предимно слънчево. Ще духа слаб до умерен югоизточен вятър. Максимални температури на въздуха ще са в интервала 22-25 градуса. Температурата на морската вода е 24-25 градуса. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.

Над планините ще е предимно слънчево, с временни увеличения на облачността. Ще духа до умерен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 17 градуса, на 2000 метра - около 11 градуса.

В неделя облачността ще се увеличава и след обяд и в понеделник ще е по-често значителна; на места в Южна България, а през първия ден и по Черноморието ще има и превалявания.

Вятърът ще се обърне от изток и североизток и с него ще започне понижение на температурите, по-съществено през втория ден, когато максималните ще бъдат между 20 и 25 градуса. Ветровито ще е в Източна България - с умерен, в югоизточните райони временно до силен изток-североизточен вятър.
НИМХ