Веселин Марешки
Веселин Марешки / БГНЕС
Време е да се сложи точка на това ескалиращо разединение и да се фокусираме върху всекидневните проблеми на хората, се казва в позиция на Веселин Марешки и ПГ на "Воля" във връзка с дебата около Истанбулската конвенция.

Как Истанбулската конвенция заплашва семейство като основна ценност?


"Факт е, че проблемите, които документът поставя, са изключително важни и ние ще работим за постигане на разумно и отговорно решение. Но смятаме, че предостатъчно беше изговорено и изписано. Всеки имаше възможност да си направи изводи и да заеме позиция. Българското общество се нуждае от каузи, които го сплотяват, а не разединяват. През последните седмици виждаме огромно противопоставяне на хората за или против Истанбулската конвенция. Това противопоставяне е подклаждано и от политиците, които трябва да правят точно обратното - да обединяват народа си", се казва в позицията.

Светият синод: Истанбулската конвенция отваря вратите към морален разпад

Според "Воля" "идеята на БСП да прехвърли отговорността на хората е поредният недомислен популизъм". Социалистите грозно се заиграват с техните страхове, за да си разчистват вътрешнопартийни лидерски сметки. Не сме съгласни важната тема за насилието над жени и деца да се използва за такива цели, декларират от "Воля".

От партията заявяват, че "Воля" е последователна в действията си и затова излизат с контра идея - "ако БСП настояват за референдум, то нека попитаме българските граждани и за цените на горивата, за цените на тока, въобще за картелите, които ни ограбват всеки ден".

Спорната Истанбулска конвенция тръгна по комисии и получи първото „Не“

Искаме да видим по всички медии същите политици, със същата загриженост от последните дни, да излязат и да коментират темата за грабежа на картелите. Това е другият голям дебат, защото засяга всеки човек, бизнеса, пенсиите, заплатите, цената на хляба ни, в крайна сметка - достойнството и стандарта ни на живот, се казва в позицията.
БТА