/ БГНЕС, архив
Лидерът на "Атака" Волен Сидеров обвини коалиционните партньори, че рушат управлението с отстраняването му от председателския пост на парламентарната група на "Обединени патриоти". Същевременно потвърди, че той самият държи да бъде довършен управленският мандат.
 
Освободиха Сидеров от позицията на председател на ПГ на „Обединените патриоти“

"Решението анулира управленската коалиция, заличава една част от нейното заглавие", заяви Сидеров пред NOVA. По думите му отстраняването му е подготвяно месеци преди това. "Да пораснат", препоръча лидерът на "Атака" на коалиционните си партньори от ВМРО и НФСБ.
 
Сидеров отрече обвиненията на ВМРО и НФСБ, които им послужиха като аргументи за свалянето му от лидерството на ПГ на "Обединените патриоти" с 20 гласа "за" срещу 7 отсъстващи народни представители от "Атака".
 
"Това не е вярно", отвърна атакистът на твърденията, че не е събирал редовно групата и е бил пасивен като председател. "Аз положих страшно много усилия да стиковам тази група. Лично направих най-много компромиси, за да съществува тази група. Винаги можеш да намериш предлог, когато искаш да направиш нещо разрушително", заключи той.
 
 

Волен Сидеров с първи коментар след отстраняването му от председателското място в парламентарната група на "Обединени патриоти". Още по темата четете тук: https://bit.ly/32jQjld

Публикувахте от Новините на NOVA в Сряда, 10 юли 2019 г.

Красимир Каракачанов и Валери Симеонов демонстрирали с отстраняването му "комплекса към родителя, който е създал нещо". Всички тийнейджъри минават тази фаза, бунтуват се към родителя", анализира психологията на скандала Сидеров. "Аз го разглеждам като инфантилна фаза, психологически, а политически аз ще търся мнението на ГЕРБ и лидера Бойко Борисов", каза още той.
 
Волен Сидеров ще пита премиера дали се отказва от неговия подпис под коалиционното споразумение. "Тук са нашите три подписа. Той трябва да отговори на въпроса отказва ли се от подписа на "Атака". Не са въпроси до мен. Аз обяснявам действия на други хора. Аз не съм направил нещо, тях ги питайте дали това е краят", коментира той бъдещето на коалицията.
NOVA