Внукът на Кирил Рашков остава в ареста, повдигнаха му обвинения
Внукът на Кирил Рашков остава в ареста, повдигнаха му обвинения / www.sxc.hu

Внукът на Кирил Рашков Ангел, който се опита да подкупи полицаи, остава в ареста за 72 часа. Около 12.00 часа на изхода за Асеновградско шосе в сряда служители от сектор "Пътна полиция" спрели за проверка лек автомобил "БМВ Х6", управляван от 20-годишния Ангел Рашков от Стара Загора.

Полицаите установили, че той управлява без шофьорска книжка. Тя му е отнета, защото е издадена с фалшива диплома за основно образование. Ангел Рашков се опитал да подкупи полицаите с 20 лева.

На него са му повдигнати обвинения за подкуп и предстои наблюдаващият случая прокурор да реши дали да внесе искане в съда, на Рашков да му бъде наложена постоянна мярка "задържане под стража". За такова престъпление законът предвижда до 6 години лишаване от свобода и глоба до 5000 лева.

Ангел Рашков бе задържан от полицията в Стара Загора в края на октомври миналата година заради фалшивата си диплома, с която успял да си извади шофьорска книжка. Той поискал от катаджиите да му върнат шофьорската книжка, отнета му преди време в Пловдив заради шофиране в нетрезво състояние.

Фалшивата диплома на Ангел Рашков е от училище в Раднево, в което се оказало, че той никога не е учил.

Други новини от Пловдив