/ iStock/Getty Images
Тази сутрин на много места в низините и котловините ще се образува мъгла или ниска слоеста облачност. Минималните температури ще са предимно между 6° и 11°.

Преди обяд в много райони ще остане мъгливо, но по-късно през деня мъглата ще се разсейва и над страната ще преобладава слънчево време с разкъсана средна и висока облачност. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югозапад, с него температурите ще се повишат и дневните ще са предимно между 19° и 24°, по-ниски в районите с по-трайна мъгла. Атмосферното налягане ще остане по-ниско от средното за месеца.

Преди обяд по Черноморието ще има мъгла или ниска слоеста облачност. След обяд мъглата ще се разсейва и ще преобладава слънчево време с разкъсана средна и висока облачност. Ще духа до умерен вятър от южната четвърт. Максималните температури ще са 21°- 24°. Температурата на морската вода е 21°-23°. Вълнението на морето ще е 1 - 2 бала.

В планините ще преобладава слънчево време с разкъсана средна и висока облачност. В сутрешните часове по върховете ще е мъгливо. Ще бъде ветровито, ще духа силен и бурен вятър от юг-югозапад. Температурите ще се повишат и максималната на 1200 метра ще бъде около 13°, на 2000 метра - около 7°.

В петък облачността ще се увеличи. Още сутринта на места в северозападните райони ще превали. Около и след обяд валежи ще има на повече места в Западна и Централна България.

От северозапад ще прониква хладен въздух, но в Източна България вятърът ще е все още от юг, температурите там ще се повишат още малко; минималните ще са между 10° и 15°, а максималните - между 18° и 23°, в източните райони до 27°-28°.

През нощта срещу събота вятърът в цялата страна ще стане северозападен. Валежи ще има и в Източна България. През почивните дни облачността ще е променлива по-често значителна.

В събота на отделни места
, главно в източните и планинските райони, а в неделя на повече места в Южна България ще превали. Температурите ще се понижат и в неделя минималните ще са между 5° и 10°, а максималните - между 13° и 18°.