/ БГНЕС
Вицепремиер и петима министри от кабинета ще вземат участие в петъчния парламентарен контрол, предаде репортер на БГНЕС.

Първа на депутатски въпроси ще отговоря заместник министър-председателят по икономическата и демографската политика Марияна Николова. Тя ще даде информацията за благосъстоянието на децата в България, както и за Националната програма за превенция на насилието и злоупотребата с деца.

Веднага след нея на трибуна излиза здравният министър Кирил Ананиев, който ще отговаря на въпроси, свързани с забавяне на резултатите от тестовете за изследване на коронавирус, лечението на пациенти с COVID-19 в болницата във Велинград, както и за строежа на Национална детска болница.

Механизмите за подкрепа на кооперациите, Националния план за действие по заетостта през 2020 г. и изпълнението на регионалните програми за заетост – с това са свързани питанията, отправени до министърът на труда и социалната политика.

За ползването на водата в язовир „Жребчево” ще говори земеделският министър Десислава Танева, министърът на транспорта Росен Желязков ще поясни за изграждането на т.нар. Дунав мост 3, свързващ румънския град Зимнич и Свищов.

Последен ще отговаря министърът на младежта и спорта Красен Кралев, към когото има адресиран само един въпрос, свързан с мерките за провеждане на спортни мероприятия.
БГНЕС