/ БГНЕС
Петима членове на кабинета ще участват в петъчния парламентарен контрол.

Първа на трибуната ще се качи вицепремиерът по правосъдната реформа и министър на външните работи Екатерина Захариева, която ще трябва да даде информация на депутатите за позицията на България по израелско-палестинския конфликт, както и за функциите и работата на нейния заместник Георг Георгиев като координатор на борбата с антисемитизма и езика на омразата.

Веднага след нея отговаря министърът на земеделието, храните и горите Десислава Танева. Та ще внесе яснота за последиците от предприетите от правителството мерки за справяне с предполагаемото наличие на чума по дребните преживни животни в България, както и за шестото изменение на Програмата за развитие на селските райони (2014-2020 г.).

Проблемите при преминаването към електронно обучение – на този въпрос ще отговаря министърът на образованието Красимир Вълчев.

Най-много въпроси има към министъра на здравеопазването проф. Костадин Ангелов. Те са свързани с дейността на Центъра за асистирана репродукция, режима в учебните заведения за учебната 2020-2021 година, доизграждането на новия болничен комплекс на Многопрофилна болница за активно лечение "Свети Пантелеймон" в Ямбол, както и PCR тестове за COVID-19 в страната за последните три месеца.

Изпълнението на приетия през 2018 г. Закон за физическото възпитание и спорта и финансовото състояние на държавно предприятие „Български спортен тотализатор“ – на тези питания, последен на парламентарната трибуна, ще отговоря спортният министър Красен Кралев.
БГНЕС