Вероятният убиец на Георги не е футболен хулиган и няма досие

Вероятният убиец на Георги не е футболен хулиган и няма досие
Вероятният убиец на Георги не е футболен хулиган и няма досие / screenshot/СДВР

Вероятният убиец на 16-годишния Георги Игнатов, който бе заснет от видеокамери близо до местопрестъплението, не е от криминалния контингент, нито е познат на полицията като футболен хулиган.

В сектор "Видеонаблюдение" в СДВР вече са постъпили над 70 сигнала от граждани, но самоличността на момчето, което бяга близо до метростанция "Васил Левски", прибирайки нещо в задния си джоб, все още не е установена, допълва „24 часа".

В сектора са прегледани множество записи както от полицейските камери, така и от тези на столичната община. В крайна сметка обаче уличаващото видео идва от частно записващо устройство. Именно затова и качеството е толкова ниско, че лицето на младежа не може да бъде различено.

Въпросът дали момчето, което се държи съмнително във времето около сирената в памет на Христо Ботев на 2 юни, ще бъде разпознато, продължава да тревожи както полицията, така и обществото.

"Над 80% от заснетите престъпници през последните 5 години са били залавяни", заявява началникът на група "Видеоконтрол" в СДВР Венцислав Драганов пред „168 часа".