/ БГНЕС
Той коментира и наследничката си на поста Марияна Николова
Марияна Николова е изключително добре подготвен администратор и професионалист. Това заяви в парламента председателят на НФСБ и депутат от Обединените патриоти Валери Симеонов в коментар за избора на Николова на неговия пост като вицепремиер.

Марияна Николова беше началник на кабинета на Симеонов. По този повод той обясни, че като юрист тя е подготвяла всяко проекторешение и през ръцете й са минавали много тежки за решаване въпроси, като например чистотата на въздуха, наредбата за твърдите горива. "Това е човекът, който беше в основата на реализацията на всички успехи или действия, които са предприети от моя кабинет", потвърди Симеонов.

Парламентът одобри Марияна Николова за вицепремиер

Според него няма нищо по-естествено от това тя да го наследи на вицепремиерския пост, за да продължи работата не като политическа институция, а като реално действащ механизъм. Тя е встрани от политиката и това е добре за държавата, смята Симеонов. "Да сложим някой политик, който само ще се върти на въртящия стол, няма смисъл. Това е място за вършене на работа", отбеляза той. "Лични отношения нямам с тази жена, никога съм нямал, нямал съм и помисъл", каза още той.

Симеонов посочи, че сигурността на кабинета не е била поставяна на изпитание.

Марияна Николова ще работи за повишаване на доходите

Попитан как ще работи в парламента заедно с лидера на "Атака" Волен Сидеров Симеонов посочи, че дълго време е работил с него и се надява да работят и занапред. "Лични амбиции за позиции в обществото и политиката нямам. Аз съм, за да свърша каквото мога", коментира Симеонов.

"Върнах се в парламента и съм същия човек, не съм по-различен от този, който отиде в изпълнителната власт, ще работя така, както съм работил и преди", коментира Симеонов.

16 ноември: Валери Симеонов подаде оставка като вицепремиер, Борисов я прие

По отношение на евентуално общо явяване на Обединените патриоти на предстоящите евроизбори Симеонов посочи, че този въпрос не е на дневен ред. Вероятно няма да е на дневен ред още определено време, коментира той и допълни, че предстои да се обсъжда.
БТА