Валентин Златев
Валентин Златев / БГНЕС
Бившият шеф на „Лукойл”-България Валентин Златев на разпит в Спецпрокуратурата. След час и половина престой, Златев излезе и заяви, че не може да обяви публично по кое разследване е давал показания.

Валентин Златев
БГНЕС

По неофициална информация, става въпрос за аферата с италианския боклук, след като името му се появи в списъка, открит на снимка в дома на бизнесмена Атанас Бобоков.

Валентин Златев не отрече, че се познава с русенските бизнесмени, нито с бившия заместник-министър на екологията Красимир Живков. Той обаче не уточни приятелски или бизнес отношения са имали.

Валери Симеонов: След първия удар на държавата идва втори и трети

„Публичното говорене в държавата достигна толкова ниско ниво, че трябва да има някаква отговорност за думите, които хората изричат. В това отношение аз ще търся съдебна отговорност на всеки, който злоупотребява с името ми”, заяви Златев.

Според него, не редно да се използва термина "олигарх" по негов адрес. "Бъркат собственик и управител, мениджър. Аз не съм собственик на "Лукойл", за да ме наричат така", коментира още той.

Валентин Златев
БГНЕС

Златев се закани да съди и лидера на НФСБ Валери Симеонов, който многократно го е коментирал в медиите.„Ако Симеонов се откаже от имунитета си, ще го съдя”, закани се Златев.

Той беше категоричен, че не е извършил нищо незаконно и няма притеснения, че може да бъде подведен под съдебна отговорност. „В „Лукойл” в момента тече 5-годишна ревизия, плащали сме си всички такси и данъци”, каза Златев.

Валентин Златев
БГНЕС

„Не съм извършил нищо незаконно, за да се притеснявам, че ще бъда подведен под отговорност. Не мога да коментирам дейността на прокуратурата”, каза още той. Ако държавата прецени да създаде Държавно петролно дружество, компанията ще се съобрази, категоричен бе Златев.