/ ThinkStock/Getty Images
Прогноза за времето за 12 декември, сряда
През следващото денонощие облачността над страната ще е променлива. Само на отделни места в часовете преди обяд в планините и в Североизточна България ще превали слаб сняг. Ще духа слаб до умерен запад-северозападен вятър, който вечерта в повечето райони ще стихне.
 
Тази седмица зимата се завръща (ВИДЕО)

Минималните температури ще са между минус 5 и 0 градуса, по-високи по морския бряг; максималните ще са между 2 и 7 градуса. Атмосферното налягане ще се повишава и вечерта вече ще е по-високо от средното за декември.
 
Над планините облачността ще е променлива, по-значителна в сутрешните часове, когато на отделни места ще превали слаб сняг. Ще духа умерен до силен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 м ще е минус 1 градуса, на 2000 м - около минус 8 градуса.
 

ThinkStock/Getty Images


По Черноморието облачността в сутрешните часове ще е значителна и на отделни места по северния бряг ще превали. След обяд облачността ще се разкъса и намалее. Ще духа слаб до умерен запад-северозападен вятър. Максималните температури ще са между 4 и 7 градуса. Температурата на морската вода е 9 градуса. Вълнението на морето ще е 2-3 бала.

Няма да има сняг за Коледа, прогнозира климатолог

През нощта срещу четвъртък вятърът ще се ориентира от югоизток. От югозапад облачността ще се появи висока и средна облачност, която до вечерта ще се увеличава и вплътнява.
 

ThinkStock/Getty Images


Привечер и през нощта срещу петък ще започнат нови валежи, предимно от сняг, които през деня в петък със затопляне ще преминат в дъжд. Валежите ще са на повече места в Южна България и ще са предимно слаби; до вечерта почти навсякъде ще спрат. Минималните температури ще са предимно между минус 5 и 0 градуса, максимални - между 2 и 7 градуса.
 
Температури от минус 15 до 15 градуса през декември

През почивните дни вятърът ще е от изток-югоизток. Ще преобладава облачно време, но над западната половина от страната в събота ще има и временни разкъсвания и намаления на облачността. Там ще бъде почти без валежи, а на места в Източна България и Родопите ще превалява слабо.
 

ThinkStock/Getty Images



В неделя на повече места в страната ще има валежи, предимно от дъжд, в планините - от сняг. Сутрешните температури ще се повишат, дневните - слабо ще се понижат. В началото на следващата седмица температурите още малко ще се понижат. В Северна България и планините ще превали сняг, в Южна - дъжд. След временно спиране по-късно през деня във вторник от югозапад отново ще превали. Дневните температури временно ще се повишат.
 
Ледената красота на зимата (СНИМКИ)

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg