/ ThinkStock/Getty Images
Прогноза за 24 септември, неделя
През нощта ще бъде предимно ясно и почти тихо. Минималните температури ще са между 7 и 12 градуса. В неделя облачността ще е разкъсана, след обяд - предимно значителна, но ще се задържи почти без валежи.
 
По-късно през деня ще духа до умерен запад-северозападен вятър, който до вечерта ще отслабне. Максималните температури ще са между 21 и 26 градуса.
 
Атмосферното налягане бавно ще се повишава, ще е малко по-високо от средното за месеца.
 
Есента дойде със сняг на Мусала и Черни връх

В планините облачността ще е разкъсана, след обяд предимно значителна, по билата ще е мъгливо. Почти без валежи. Ще духа умерен, по билата и временно силен запад-северозападен вятър, който привечер ще отслабва и ще се ориентира от юг-югозапад. Максималната температура на височина 1200 м ще е около 14 градуса, на 2000 м - около 6 градуса.
 
В петък започнаха снеговалежите по високите върхове. Такива се очакват и през следващата седмица, но няма да са обилни, нито ще се образува снежна покривка, прогнозира синоптикът Симеон Матев
 
Над Черноморието ще бъде предимно слънчево. Максималните температури ще бъдат 22-25 градуса, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 1-2 бала.
 
Следващата седмица ще е предимно облачно с вероятност за превалявания главно в Южна и Източна България. Температурите ще варират от 18 до 25 градуса.
 
В четвъртък се очакват повече слънчеви часове, но в петък ще премине нов хладен въздух, който ще понижи температурите в събота до 16-23 градуса.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg