Министърът на вътрешните работи Валентин Радев
Министърът на вътрешните работи Валентин Радев / БГНЕС
Уволниха началника на ГКПП "Капитан Петко войвода"
96956
Уволниха началника на ГКПП "Капитан Петко войвода"
  • Уволниха началника на ГКПП "Капитан Петко войвода"
Началникът на ГКПП "Капитан Петко войвода" - старши инспектор Васил Игнатов, е уволнен дисциплинарно от вътрешния министър Валентин Радев. От Гранична полиция информираха, че това е станало след проверка, която е провокирана от граждани, на които са им искани пари. 38-годишният Васил Игнатов е началник на пункта от май 2010 година.

Установяват виновните за непроверените пътници на летището

Заповедта за уволнението си Васил Игнатов получил миналия четвъртък. „Получих заповед за уволнение след петмесечно временно отстраняване от длъжност поради получена жалба срещу мой подчинен служител от двама българи, които го обвиняваха в това, че им е поискал 50 евро подкуп на граничния пункт. Те му дали, а впоследствие техният шеф се върнал и търсел обяснение защо им е бил поискал 50 евро подкуп. Съответно според този така наречен техен началник началникът на смяната на пункта му върнал 50-те евро, които служителят му бил взел”, каза Игнатов.
 
Той има и теория защо е уволнен: „Зад това мое уволнение стоят користни цели, намерения да бъда сменен с удобен човек, който да организира канал за трафик на хора, не за какво да е и не общо за трансгранични престъпления, а конкретно за трафикиране на нелегални мигранти”.
 
Васил Игнатов ще обжалва отстраняването си пред ВАС, но дори да бъде възстановен на работа, няма да се завърне в системата на МВР, категоричен е той.