Трима загинали при катастрофи през денонощието
Трима загинали при катастрофи през денонощието / Sofia Photo Agency, архив

Трима човека са загинали при катастрофи през последното денонощие, съобщиха от МВР. В страната са станали девет пътни произшествия. Ранени са 13 души. В София са регистрирани 52 леки и една тежка катастрофи, при които е пострадал един човек.

Пътните настилки в по-голямата част от страната са сухи, с изключение на местата с мъгла. По високите и усойни места на Родопите, както и в проходите "Петрохан" и "Превала" има заледени участъци, които се обработват. Това съобщиха от СБА.

Поради пропадане на пътното платно, вследствие на проливните валежи, е затворен участък от път Е-79 в района на Кресненското дефиле, като обходният маршрут е през Гоце Делчев - Банско - Предела - Симитли.

Поради мъгла е намалена видимостта до 50 м в районите на Разград, Търговище, Попово, Ботевград и Етрополе, до 100 м в района на Севлиево, до 150 м в областите Добрич, Велико Търново, Кюстендил, в районите на Бяла Слатина и Ихтиман, както и на автомагистрала "Тракия" на територията на област София

Затворени са проходите Златица-Етрополе, Твърдица-Елена, Върбишкият проход, а Дюлинският - само за товарни автомобили.

До 15 ноември 2011 е в сила ограничение на скоростта до 50 км/ч за Прохода на Републиката.

Забранено е преминаването на превозни средства с обща маса над 5 тона по пътя Стрелча-Копривщица. Не се допуска преминаването на автомобили с обща маса над 10 тона през проходите "Шипка", "Петрохан", "Вратник", по пътя Черница-Сунгурларе-Чубра, Димово-Костичовци-Дреновец-Брусарци, Костенец-Самоков, София-Самоков и Бургас-Слънчев бряг.

Опасност от падащи камъни има на прохода Троян-Кърнаре, "Хаинбоаз", област Смолян, Искърското и Кресненското дефиле и по пътищата София-Самоков, Асеновград-Смолян, Югово-Лъки, Кричим-Девин, Мездра-Ботевград, Батак-Доспат, Кочериново-Рилски Манастир, Белица-Загражден, в районите на Мечи дол и на Козница.