Три кораба на НАТО акостираха на пристанището в Бургас

/ БГНЕС, архив
Три кораба на НАТО, под командването на капитан втори ранг Джъстин Хайнс от Кралските военноморски сили, акостираха на пристанището в Бургас. Те ще останат в морския град до 11 февруари.
 
По-рано днес зам.-кметът по финанси и икономика Красимир Стойчев в Община Бургас се срещна с капитан Джъстин Хайнс. Стойчев представи приоритетите в развитието на града и най-значимите събития, които ще се проведат в морския град тази година, съобщиха от пресслужбата на местната община.
 
Корабите провеждат рутинно посещение на пристанището в Бургас, като част от засиленото присъствие на НАТО в Черноморския регион в подкрепа на националния суверенитет чрез колективна отбрана. Планираните дейности за посещението включват официални срещи с местните цивилни и военноморски власти и планиране на допълнителни съвместни учения на море за засилване на оперативната съвместимост с българския флот.
 
По време на престоя в пристанището деца от Бургас и Средец ще посетят корабите от групата на НАТО.
 
Преди посещението си в Бургас групата е патрулирала както в Черно море, така и в Средиземно море, провеждайки учения и операции в целия регион.