/ nova.bg
Четирима души пострадаха при катастрофа на магистрала "Тракия". Общо три пътни инцидента са станали от сутринта на магистрала, всички – в района на 105-ти км, съобщават от Областната дирекция на МВР в Пазарджик. Движението в района е затруднено.

Първият инцидент е станал рано тази сутрин с лек автомобил, в който пътували петима души. Шофьорът загубил контрол над управлението и колата се блъснала в разделителната мантинела, след което се качила върху обезопасителното съоръжение. Наложило се е купето да бъде разрязано от спасителен екип, като при акцията са помагали и отзовалите се на място медици от Спешна помощ, за да бъдат извадени хората. Четирима от тях са закарани в болница с различни травми.

Инцидентът станал причина за последвалите две верижни катастрофи. Водачът на турски ТИР намалил рязко скоростта, виждайки усложнената обстановка на пътя, а в камиона последователно се ударили три леки автомобила. Други четири коли пък са се ударили от другата страна на аутобана, също след като са намалили скоростта или са спрели, за да видят какво се случва.

За момента трите инцидента не налагат спиране на движението, но през участъка трябва да се преминава с повишено внимание, припомнят от полицията.