/ iStock/Getty Images
По информация на "Гранична полиция" към 13 ч. по границата със Сърбия, на ГКПП Връшка чука и ГКПП Калотина, трафикът на товарни автомобили е нормален. На двата пункта от сръбска страна не се пропускат пътуващи с леки автомобили, микробуси и автобуси в двете посоки, включително и сръбски граждани.

От 8 часа днес е възстановено преминаването на товарни автомобили през ГКПП-Брегово.

Преустановeно е преминаването на лица и автомобили през сръбските пунктове, съпределни на българските Олтоманци и Стразимировци.

На границата с Румъния, при ГКПП Русе и ГКПП Видин трафикът е интензивен на вход, на граничните пунктове Силистра, Дуранкулак и Оряхово е нормален.

Временно е преустановено от румънска страна преминаването на хора и автомобили на граничните пунктове, съпределни на българските Никопол, Свищов, Кайнарджа, Крушари и Кардам.

Индивидуалната оценка на хората с увреждания ще се прави по телефона

Транзитните товарни автомобили, които през територията на България пътуват за Румъния, могат да преминат българо-румънската граница само през съвместните ГКПП Русе - Гюргево и ГКПП Видин - Калафат.

По границата с Гърция, трафикът на товарни автомобили на ГКПП Кулата е интензивен на вход, на ГКПП Капитан Петко войвода и ГКПП Илинден е нормален. Преустановено е преминаването през ГКПП Златоград поради усложнение на епидемиологичната обстановка на гръцка територия.

На останалите гранични пунктове за влизане временно се пропускат само чужди граждани, които живеят или работят в Гърция, което трябва да се удостовери на границата с официален документ на гръцки език. Ограничението не се отнася за водачи на камиони.

На ГКПП Гюешево, ГКПП Златарево и ГКПП Станке Лисичково трафикът на товарни автомобили е нормален. На влизане в Република Северна Македония не се пропускат чужди граждани, пътуващи с леки автомобили, микробуси и автобуси. Македонски граждани се пропускат на вход само на ГКПП Гюешево. На излизане от РС Македония пътуващите могат да преминават само на ГКПП Гюешево - ГКПП Деве баир.

На границата с Турция, при ГКПП Лесово и ГКПП Капитан Андреево, трафикът на товарни автомобили е нормален. За влизане в Турция не се пропускат чужди граждани с леки коли, микробуси и автобуси, пропускат се само турски граждани. Български граждани се пропускат на влизане в България на трите пункта на българо-турската граница.
Република Турция е въвела ограничение за шофьори на камиони, идващи от рискови в епидемиологично отношение страни. Не е преустановено преминаването на български товарни автомобили.