времето поляна куче птичка
времето поляна куче птичка / Thinkstock/Getty Images
През нощта ще бъде предимно ясно и почти тихо. Над източните райони и в Горнотракийската низина отново ще се образуват мъгли или ниска облачност, които до около обяд ще се разсеят. Минималните температури ще са предимно между 8 и 13 градуса.

Какво време да чакаме за Гергьовден и почивните дни?

В четвъртък отново ще бъде предимно слънчево. Временни увеличения на облачността ще има над Западна България, но само на отделни места, след обяд в планинските райони ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-югоизток. Максималните температури ще са между 25-30 градуса, малко по-ниски по Черноморието.
По Черноморието ще има ниска облачност или мъгла, които до около обяд ще се разсеят и ще се установи предимно слънчево време. Ще духа слаб до умерен източен вятър. Максималните температури ще са 16-21 градуса. Температурата на морската вода е 16-18 градуса. Вълнението на морето ще е 2 бала.

времето слънце
Thinkstock/Getty Images

13 приказно красиви места, които да посетите тази пролет (СНИМКИ)

Над планините ще бъде предимно слънчево. След обяд ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на места, главно в Рило-Родопската област ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен вятър от юг-югоизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около 19 градуса, на 2000 метра - около 12 градуса.

В петък ще се задържи предимно слънчево и в по-голямата част от страната без валежи. Преди обяд в източните райони ще има ниска слоеста облачност или мъгла. В следобедните часове ще се развива купеста облачност, значителна над планинските райони в Западна България. На отделни места там ще има краткотрайни превалявания с гръмотевици. Вятърът ще остане от изток-югоизток, слаб до умерен. Температурите в източните райони ще се задържат по-ниски, но в останалата част от страната дневните ще достигат 26-31 градуса.

пролет цветя
Thinkstock/Getty Images


Температури до 34 градуса през май

В събота преди обяд ще преобладава слънчево време. След обяд над Западна и Централна България ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност и на отделни места в западната половина от страната ще има краткотрайни валежи с гръмотевици. Възможни са градушки. Ще се задържи топло.

Подробна информация за времето днес и прогнозата за десет дни напред вижте на Sinoptik.bg